73 views 4 mins 0 comments

Secretul succesului lui Valentin Resmeriță : lucruri trainice, echipă, comunicare, învățare continuă 

In BUSINESS, COMUNITĂȚI LOCALE
mai 23, 2024

Valentin Resmeriță este cunoscut în Vrancea drept un manager de top în lumea afacerilor. Succesul profesional de care se bucură în business-ul său se bazează în special pe capacitatea sa de a fi eficient, de a se adapta în permanență la schimbările pieței și la cele de legislație și de a avea nervii tari în fața provocărilor de tot felul. 

Pentru toate acestea este nevoie de înțelepciune, agilitate, însă poate cea mai importantă calitate a lui Valentin Resmeriță a fost comunicarea cu echipa sa. A considerat că fiecare om din angrenajul echipei pe care o conduce este important în îndeplinirea sarcinilor trasate, iar pentru asta a știut să fie un bun profesor,  astfel încât să se facă înțeles de către angajați, ajutându-i să se perfecționeze tot timpul, să-i motiveze și să fie creativi atunci când situația o impune. 

Totodată, el a înțeles că, pentru a fi un manager de top, trebuie să ofere încredere oamenilor din subordine, o calitate tot mai rară în zilele noastre. Desigur, să fii în top an de an a însemnat pentru Valentin Resmeriță  că trebuie să fie deschis la învățare continuă, pentru a răspunde la cerințele -în schimbare continuă- ale pieței și legislației. 

Pentru managerul de top Valentin Resmeriță nu există “nu se poate”, ci doar probleme ale căror soluții nu au fost identificate corect; nu există jumătăți de măsură, căci principiul după care se ghidează este treaba bine făcută.

Oamenii de afaceri din România sunt astăzi supuși incertitudinilor de tot felul, din cauza mediului ostil și nu toți fac față provocărilor, presiunilor, stresului. Valentin Resmeriță a știut ca nimeni altul să gestioneze,  printr-o mentalitate pozitivă, situațiile delicate, ceea ce i-a asigurat și din acest punct de vedere succesul profesional, pe care, din acest an, cu voia focșănenilor, îl va transfera și la Primăria Focșani, cu echipa sa liberală.

”Am învățat că echipa este forma cea mai bună de a asigura succesul. Așa voi proceda în continuare și în politică, așa voi proceda și în calitate de primar. Vom câștiga, pentru că proiectele majore se fac cu oameni curajoși, cu oameni cu viziune, cu oameni care au curajul de a gândi pe termen lung proiecte care să dăinuiască, lucrări care să reziste în timp. În activitatea mea am obținut succes lucrând cu oameni din  Vrancea, în special din Focșani și localități învecinate. Cu acești oameni am făcut și fac performanță recunoscută inclusiv peste hotare. Ceea ce înseamnă că avem oameni cu care putem să construim proiecte trainice de viitor”, spune Valentin Resmeriță, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Focșani.