134 views 58 secs 0 comments

Vești excelente pentru România : STRATEGIA DE SECURITATE ȘI DEZVOLTARE A MĂRII NEGRE a fost votată de Congresul Statelor Unite

In IMPORTANT ACUM
decembrie 15, 2023

Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind Strategia de Securitate şi Dezvoltare a Mării Negre.

Astfel, Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a Strategiei la nivelul președintelui SUA, iar legea merge pentru promulgare la președintele Joe Biden.

Legea confirmă importanța geostrategică a regiunii Mării Negre și creează un cadru superior de angajare în zona a Statelor Unite. Direcțiile de acțiune au în vedere obiective și proiecte ce vizează: asistența de securitate pentru aliații și partenerii regionali ai SUA, consolidarea securității energetice regionale, identificarea de oportunități pentru investiții străine directe americane, creșterea angajamentului SUA în planul economic și al dezvoltării infrastructurii.

“Congresul Statelor Unite confirmă în plen importanța geostrategică a regiunii Mării Negre și creează un cadru superior de angajare în zonă prin solicitarea adresată președintelui SUA de dezvoltare a unei strategii inter-agenții cu privire la Marea Neagră. În premieră, Congresul SUA aprobă prin lege un pachet cuprinzător pentru regiunea Mării Negre, cu direcții de acțiune pe domenii strategice: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică, în coordonare cu aliații și partenerii, inclusiv NATO și UE. Adoptarea acestui proiect de lege reprezintă un succes pentru România, după o activitate perseverentă și pro-activă în relația cu Congresul SUA”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.