Coaliția pentru Apărare și Industrie din Arizona gata să se implice în reconstrucția Ucrainei

In RECONSTRUCȚIA UCRAINEI
octombrie 04, 2023

Coaliția pentru Apărare și Industrie din Arizona (AZDIC) a semnat recent un memorandum de înțelegere pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei și pentru a eficientiza resursele critice de apărare ale națiunii, pe fondul invaziei Rusiei, arată The Defense Post.

Coaliția este formată din organizații de apărare și minerit din SUA, precum și din alți parteneri din industrie pentru proiecte de securitate regională și națională.

Grupul abordează elemente care influențează domeniul apărării, cum ar fi întreruperea lanțului de aprovizionare, lipsa de personal și modernizarea infrastructurii.

Pentru parteneriatul cu Ucraina, Coaliția va facilita crearea de oportunități de joint venture între companiile de apărare ucrainene și americane interesate să își amplaseze unitățile de producție în țară.

Acordul a fost semnat între ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamyshin, și președintele AZDIC, Lynndy Smith, la Ambasada Ucrainei la Washington, DC.

„Cu rețeaua de neegalat a AZDIC de peste 1.200 de contractori de apărare și companii non-apărare din Arizona, știam că ne aflăm într-o poziție unică pentru a ajuta la găsirea de soluții concrete pentru Ucraina”, a spus Smith.

Proiecte viitoare

Memorandumul se bazează pe o reuniune din iunie din cadrul programului pentru Redresare și Reconstrucție a Ucrainei, un program internațional de sprijin financiar pentru reconstrucția țării, odată ce agresiunea rusă încetează.

Prin acest eveniment, AZDIC a identificat soluții care sprijină nevoile actuale ale guvernului pentru apărare, arme și echipamente și redresare.

AZDIC lucrează la cea de-a doua serie de propuneri pentru Ucraina și va sprijini piloții ucraineni să se antreneze pe avioanele supersonice de luptă F-16 Fighting Falcon la Baza Gărzii Naționale Aeriene Morris din Tucson.