Siegfried Mureșan , candidat al coaliției PNL-PSD : “Parteneriatul pentru Securitate și Apărare UE – Moldova confirmă rolul-cheie pe care îl are Republica Moldova pentru siguranța întregii Uniuni Europene”

In POLITICI PUBLICE
iunie 03, 2024

Siegfried Mureșan , candidat al coaliției PNL-PSD : “Parteneriatul pentru Securitate și Apărare UE – Moldova confirmă rolul-cheie pe care îl are Republica Moldova pentru siguranța întregii Uniuni Europene”

Deputatul european Siegfried Mureșan -președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova- și totodată candidat al coaliției PNL-PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 24 – 27 mai. Pe durata vizitei, acesta s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale și a participat la diverse evenimente publice pe teme europene.

Cu această ocazie, Siegfried Mureșan a subliniat importanța Parteneriatului pentru Securitate și Apărare UE – Republica Moldova, semnat recent la Bruxelles. “Siguranța Uniunii Europene depinde de cât de sigură și stabilă este Republica Moldova. Am spus acest lucru încă de acum doi ani, imediat după declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani a confirmat acest lucru”, a declarat Mureșan.

El a apreciat modul în care Republica Moldova a gestionat criza refugiaților din Ucraina și eforturile de combatere a destabilizării din partea Federației Ruse. “Dacă în locul președintei Maia Sandu și a guvernării proeuropene, am fi avut la Chișinău un lider și un guvern servile Rusiei, cum este cazul lui Lukașenko în Belarus, riscurile de securitate pentru Europa ar fi fost mult mai mari”, a adăugat candidatul coaliției PNL-PSD.

Parteneriatul pentru Securitate și Apărare UE – Moldova este văzut ca un instrument crucial care va permite Uniunii Europene să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova în garantarea securității. “Republica Moldova este prima țară cu care UE semnează un astfel de parteneriat, ceea ce confirmă că siguranța Moldovei este o prioritate pentru instituțiile Uniunii Europene și pentru statele membre”, a subliniat Mureșan.

Această inițiativă este menită să întărească eforturile Moldovei în garantarea stabilității și securității la granițele Uniunii Europene, contribuind în același timp la menținerea păcii și siguranței în întreaga regiune.

CMF 41240003