136 views 24 secs 0 comments

Noua strategie a Europei: investiții de peste 300 miliarde de euro în infrastructura inteligentă

In BRIEF
octombrie 25, 2023

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, găzduiește și deschide Forumul Global Gateway care reunește, pe 25 și 26 octombrie, la Bruxelles, peste 40 de reprezentanți guvernamentali din UE și țările partenere. De asemenea, la acest forum cu implicații geopolitice iau parte și reprezentanți ai instituțiilor financiare, inclusiv Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), sectorul privat, societatea civilă și organizațiile internaționale, informează Comisia Europeană.

Întruniți sub deviza „Mai puternici împreună, prin investiții durabile”, Forumul Global Gateway va prezenta progresul în implementarea strategiei Global Gateway, precum și oferta UE pentru investiții de calitate și transparente în sisteme de conectivitate, sănătate, educație și cercetare din întreaga lume.

Este de subliniat faptul că între 2021 și 2027 sunt vizate investiții de până la 300 de miliarde EUR pentru proiecte durabile și de înaltă calitate, ținând cont de nevoile țărilor partenere și asigurând beneficii de durată pentru comunitățile locale.