Ciprian Epure, candidat PNL-PSD: 

In POLITICI PUBLICE
mai 18, 2024

Vom putea să răspundem așteptărilor tinerilor, în  ceea ce privește politicile economice, fiscale, sociale și privind ocuparea forței de muncă

Facem parte din generația care trăiește într-o Europă care nu e divizată de ceea ce s-a numit Cortina de Fier, iar după căderea Zidului Berlinului și toate revoluțiile care au urmat în statele socialiste, de catifea sau sângeroase-așa cum s-a întâmplat și în România -, Europa a intrat într-o altă etapă. Din toate punctele de vedere: industrial, cultural și social. Astăzi, ne place să credem că trăim într-o Europă a toleranței și incluziunii, care se bazează pe respectul pentru demnitatea umană și pe drepturile sale.

Pentru România, aderarea la Uniunea Europeană a însemnat o mare provocare, iar în decursul celor 17 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene țara s-a modernizat, fără doar și poate, drumul fiind larg deschis către dezvoltare.

Sigur, există și nemulțumiri, corupția este un fenomen care trebuie urgent anihilat, dar identitatea noastră europeană este cea care ne definește într-o comunitate în care se pune accent pe valori.

Din acest punct de vedere, tinerii au  un cuvânt important de spus, mai ales că de-a lungul timpului au fost criticați pentru lipsa de interes și motivație de a merge la vot. Probabil că  asistăm pentru prima dată în ultimii zeci de ani la un moment crucial, în care tinerii sunt mult mai entuziaști și mai hotărâți în a-și face auzită vocea.

Este adevărat, astăzi Uniunea Europeană  se află într-un punct de cotitură, având în vedere crizele actuale în domeniul financiar și monetar. În acest context, ei se confruntă deja cu consecințele crizei și cu austeritatea și sunt expuși din ce în ce mai mult șomajului, sărăciei și excluziunii sociale. 

De aceea, am putea spune că devine obligatoriu ca tinerii să fie una dintre prioritățile agendei UE și să se analizeze locul pe care îl ocupă aceștia în societate în fața provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană și cu care va continua să se confrunte în anii următori.

”PNL este cel mai proeuropean partid din România și o să ne dăm tot interesul ca participarea noastră în cadrul Uniunii Europene să fie una puternică, pentru că suntem reprezentați de oameni valoroși, cu experiență, care putem să facem treabă bună pentru România. Astfel, vom putea să răspundem așteptărilor tinerilor, în  ceea ce privește politicile economice, fiscale, sociale și privind ocuparea forței de muncă”, spune Ciprian Epure, candidatul PNL-PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Potrivit acestuia, principalele obiective  ale noului Parlament European se vor axa pe securitate, având în vedere contextul global, dar și pe dezvoltare. 

Ca europarlamentar, Ciprian Epure va încuraja participarea tinerilor la viața democratică a Europei.

CMF 41240003