85 views 2 mins 0 comments

O seară demnă de Oscar la Ambasada SUA din București

In BRIEF
iulie 04, 2024

Sărbătorirea a 248 de ani de independență cu tema „Let’s Go to the Movies”

În seara zilei de 3 iulie, Ambasada Statelor Unite din București a găzduit o recepție spectaculoasă, pentru a marca cea de-a 248-a aniversare a independenței americane. Evenimentul din acest an s-a desfășurat sub tema „Let’s Go to the Movies”, celebrând colaborările fructuoase dintre Statele Unite și România din industria cinematografică.

Magia cinematografiei: un omagiu adus filmului

Tema evenimentului a onorat puterea cinematografiei de a transmite povești, 

vise și valori. Cinematografia americană, cunoscută pentru diversitatea și energia sa, a influențat publicul internațional prin poveștile eroice, viziunile futuriste și reflecțiile asupra experienței americane. Pe de altă parte, cinematografia românească a câștigat respectul internațional pentru creativitatea și povestirile sale inovatoare, recunoscute pentru profunzimea și provocarea lor.

Momente memorabile, delicii culinare și atmosfera magică a filmelor

Oaspeții au avut ocazia să admire o serie de vehicule, obiecte și costume din producții cinematografice realizate în cadrul colaborării dintre SUA și România. Atmosfera a fost completată de muzică live, interpretată de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Român al 

Apărării Naționale, de trupa Life on Mars, și trupa Rhine River Ramblers a Orchestrei și Corului Forțelor Terestre Americane pentru Europa și Africa.

Pe lângă spectacolul vizual și auditiv, invitații au fost răsfățați cu o varietate de mâncăruri autentice americane și românești, transformând seara într-o adevărată sărbătoare a simțurilor.

Decorurile inspirate din filme și recuzita specifică au transformat evenimentul într-o experiență cinematografică de neuitat. Oaspeții au avut senzația că sunt parte dintr-un platou de filmare, trăind intens magia serii.

Evenimentul a fost imortalizat în numeroase fotografii, fiecare capturând momente unice din celebrarea Zilei 

Independenței la București