93 views 3 mins 0 comments

ANRE, decorată de Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Industrial și Comercial”  în grad de Cavaler 

In IMPORTANT ACUM
august 16, 2024

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost decorată de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Industrial și Comercial”  în grad de Cavaler. 

Această distincție vine în contextul aniversării a 25 de ani de activitate a ANRE și este o recunoaștere a rolului pe care instituția îl are în dezvoltarea economică durabilă a României. Distincția reflectă angajamentul continuu al ANRE de a susține și consolida sectorul energetic românesc, prin asigurarea unui cadru de reglementare transparent, eficient și orientat spre protecția consumatorilor de energie și sprijinirea investițiilor.

„Suntem onorați și recunoscători pentru această distincție care reprezintă o confirmare a eforturilor susținute de echipa ANRE de-a lungul celor 25 de ani de activitate. Activitatea ANRE este caracterizată de responsabilitate şi de profesionalism, iar această instituție are un rol esențial în consolidarea securității energetice a României, mai ales în contextul transformărilor prin care trece sectorul energetic. Acțiunile curajoase din ultimii ani au făcut ca România să fie astăzi un model de dezvoltare şi de bună practică în regiune. Ne dorim să consolidăm şi să extindem acest rol. Vom continua să ne dedicăm misiunii noastre de a asigura un sector energetic sigur și competitiv ”, a declarat George Niculescu, Președintele ANRE.

Acțiunile curajoase care au consolidat sectorul energetic românesc și au făcut din România un model de dezvoltare în regiune au fost printre factorii datorită cărora țara noastră a putut să ofere un ajutor consistent Republicii Moldova în sectorul energetic. România, în sine, a ținut lumina aprinsă în Republica Moldova două ierniDe ce să nu extindem acest ajutor și în alte țări, atunci când este nevoie și de ce să nu ne consolidăm poziția de lider regional în domeniul energiei?”, a spus președintele ANRE

Un model de bună practică în regiune, dar totodată și o măsură menită să extindă competitivitatea sectorului energetic național o reprezintă adoptarea legii privind energia eoliană offshore. Potrivit lui George Niculescu, este pentru prima dată când acest sector este reglementat de către o țară din regiunea Mării Negre.