România de mâine – România europeană

In POLITICI PUBLICE
iunie 02, 2024

România se află într-o etapă crucială de transformare și modernizare, îndreptându-se cu pași fermi spre o integrare europeană tot mai profundă. România de mâine e România europeană, iar acesta nu este un slogan, ci un angajament ferm al autorităților și al cetățenilor de a construi un viitor prosper, bazat pe valorile și principiile Uniunii Europene.

În ultimele decenii, România a făcut progrese semnificative în domenii precum infrastructura, educația, sănătatea și economia. Fondurile europene au jucat un rol esențial în dezvoltarea regională, contribuind la modernizarea drumurilor, a spitalelor și a școlilor. De asemenea, inițiativele de digitalizare și tranziția către o economie verde sunt piloni importanți în strategia de dezvoltare a României.

„Educația și inovația sunt motoarele care vor propulsa România în viitorul european. Investițiile în universități și centre de cercetare, precum și promovarea antreprenoriatului tinerilor, sunt esențiale pentru a asigura competitivitatea pe piața globală. România de mâine” înseamnă o țară în care tinerii au oportunități reale de dezvoltare profesională și personală”, a declarat Ciprian Epure, candidatul PNL-PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie. 

Angajament european

România a demonstrat de nenumărate ori că este un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene. De la aderarea în 2007, țara noastră a contribuit activ la politicile și inițiativele europene, promovând pacea, stabilitatea și prosperitatea. În acest context, aderarea la spațiul Schengen rămâne un obiectiv prioritar, reflectând dorința României de a se integra pe deplin în familia europeană.

România europeană este mai mult decât o viziune politică, este o promisiune a fiecărui cetățean că munca și eforturile lui nu sunt în zadar. Este o promisiune că România va continua să evolueze, să își consolideze democrația și să asigure un nivel de trai ridicat pentru toți locuitorii săi.

CMF 41240003