Europa tinerilor : Portret de candidat  

In POLITICI PUBLICE
mai 14, 2024

Educatie, antreprenoriat, turism, drepturile tinerilor -obiectivele lui Alexandru Ciprian Epure, candidat la Parlamentul European

Un liberal din Vrancea se regăsește, anul acesta, pe lista candidaților PNL pentru Parlamentul European, la alegerile ce vor avea loc pe 9 iunie. În vârstă de 40 de ani, el a intrat de tânăr în politică și a luptat pentru drepturile tinerilor. 

Alexandru Ciprian Epure a absolvit Facultatea de Economie a Universității Al. I. Cuza Iași. În perioada 2016 – 2020 a fost consilier în Consiliul Județean Vrancea. De asemenea, a fost președintele Tineretului Național Liberal Vrancea. 

În mandatul de la CJ, Epure a fost un consilier implicat. Deși era într-o opoziție dură, puterea de atunci controlând arbitrar toată administrația județeană, Epure nu a fost intimidat și a realizat mai multe proiecte, unele dintre ele devenind hotărâri de Consiliu Județean.  

Printre altele, a fost cel care a cerut transparență și transmiterea ședințelor Consiliului Județean în direct. Astăzi, oricine este interesat de activitatea legislativului, din orice colț al lumii, poate urmări în timp real ședințele în care se iau decizii importante pentru județ. 

Tot el a avut ideea ca Stadionul Tineretului să devină Stadionul Viorel Ion. La fel cum Cheile Tișiței au devenit zonă de agrement de interes național tot la sugestia lui Alexandru Ciprian Epure. 

Preocupat de voluntariat, educație, antreprenoriat și turism, Ciprian Epure s-a remarcat și printr-o serie de amendamente aduse unor proiecte, cum ar fi : bugetarea programului de finanțări din fonduri neguvernamentale pentru activități nonprofit de interes județean – pe tineret ; alocarea de bani pentru realizarea de grupuri sanitare în interiorul școlilor – pentru unitățile de învățământ care nu aveau așa ceva ; modernizarea și extinderea rețelei de panouri stradale pentru marcarea obiectivelor turistice și intrărilor în zonele turistice.

Obiectivul său major a fost înființarea unui centru de tineret care să se ocupe de domeniile – tineret, educație, antreprenoriat și piața muncii. 

Mă alătur echipei condusă de președintele PNL Vrancea și candidatul la Consiliul Județean, Dragoș Ciobotaru, și a colegului meu, candidat la Primăria Focșani și președinte al organizației municipale, Valentin Resmeriță, pentru a candida la Parlamentul European. Fiind focșănean, vrâncean, român și european, această candidatură mă onorează profund. Experiența acum 4 ani a fost una memorabilă, iar acum, privind în urmă, constat cu bucurie progresul pe care l-am realizat împreună. Am străbătut fiecare localitate din județ, am ascultat și am înțeles nevoile oamenilor, iar rezultatele sunt vizibile: un județ dezvoltat și mai integrat în Europa. Vreau să mulțumesc colegilor mei din PNL Vrancea pentru propunere și susținere, precum și conducerii naționale a partidului. Este timpul nostru, al românilor europeni, să ne facem auziți și să contribuim la un viitor mai bun pentru toți”, spune Alexandru Ciprian Epure. 

CMF 41240003