Campania #FoloseșteȚiVotul adună susținerea vedetelor sportive din Europa

In POLITICI PUBLICE
mai 25, 2024

Vedete importante din lumea sportului european s-au mobilizat pentru a încuraja cetățenii să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie. Fotbaliști, cluburi de fotbal, turnee de tenis și atleți paralimpici s-au alăturat campaniei #FoloseșteȚiVotul, oferind susținerea lor entuziastă și activând pentru a spori conștientizarea asupra importanței votului.

Printre susținătorii de seamă din fotbalul feminin se numără căpitanul echipei naționale a Belgiei, Tessa Wullaert, Anna Johanning de la echipa națională a Germaniei și Sanni Franssi din Finlanda, care au semnat o minge de fotbal cu însemnele #FoloseșteȚiVotul (#UseYourVote, în limba engleză). În fotbalul masculin, campania a fost amplificată de marile cluburi europene, inclusiv câștigătoarele Ligii Europa, Atalanta și Eintracht Frankfurt, precum și de cluburile FC Bayern München, AC Milan și SSC Napoli, care și-au utilizat platformele pentru a încuraja cetățenii să voteze în contextul finalei Ligii Campionilor de sâmbătă.

La Bruxelles, jucătorul echipei naționale de fotbal a Belgiei, Amadou Onana, a organizat un mini turneu pe 25 mai pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, în scopul de a-i încuraja să voteze pentru prima dată. În aceeași perioadă, 1.300 de membri ai personalului instituțiilor europene s-au alăturat cursei de 20 de kilometri de la Bruxelles din 26 mai, sub sloganul „Alergăm pentru Europa” („Running for Europe”, în limba engleză), unde un stand de informare cu privire la viitoarele alegeri a fost amplasat la finalul cursei.

Turneul Asociației de Tenis Feminin (WTA), Internationaux de Strasbourg (18-25 mai), a afișat un banner al campaniei #FoloseșteȚiVotul la locul de desfășurare a evenimentului și a găzduit un stand de informare. De asemenea, medaliata italiană cu bronz în proba de triatlon la Jocurile Paralimpice, Veronika Yoko, a purtat o eșarfă a campaniei #FoloseșteȚiVotul în timpul Săptămânii Modei de la Milano.

Ciprian Epure, candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL-PSD, a salutat inițiativa sportivilor, subliniind importanța implicării acestora în campanie. „Sportul are puterea de a uni și de a inspira. Prin exemplul lor, aceste vedete sportive ne reamintesc că democrația se întărește prin participare. Fiecare vot contează și fiecare cetățean are datoria de a-și folosi vocea pentru a modela viitorul Europei”,  a declarat Epure.

Campania #FoloseșteȚiVotul beneficiază de o susținere largă și variată din partea comunității sportive europene, amplificând astfel mesajul de responsabilitate civică și importanță a participării la alegerile europene.

CMF 41240003