Alexandru Muraru se angajează să combată standardele duble în produsele comercializate în România

In POLITICI PUBLICE
mai 31, 2024

În calitate de candidat al PNL-PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie, Alexandru Muraru a făcut o declarație fermă referitoare la calitatea produselor comercializate în România, pledând pentru eliminarea standardelor duble care afectează consumatorii români.

 Combaterea standardelor duble:

  • Muraru a subliniat că este inacceptabil ca produsele vândute în România să fie de calitate inferioară, dar să aibă prețuri comparabile cu cele din alte țări membre ale Uniunii Europene.
  • Candidatul a exprimat determinarea sa de a lua măsuri mai stricte pentru a asigura egalitatea de tratament a consumatorilor români. El a argumentat că, deși legislația europeană a fost modificată, aceasta nu este suficient de strictă pentru a preveni practicile discriminatorii.
  • Muraru a evidențiat exemple concrete de dublu standard care au fost mediatizate public, demonstrând diferențe semnificative de compoziție între produsele vândute în România și cele din alte state membre ale UE. O cercetare europeană a constatat că 31% dintre produsele analizate aveau diferențe de compoziție.

 Unificarea standardelor:

  • Candidatul a susținut că unificarea standardelor ar trebui să fie o prioritate similară cu succesul eliminării tarifelor de roaming în UE. A promis să monitorizeze aplicarea legislației europene și să inițieze modificări legislative pentru a înăspri sancțiunile și controalele, asigurând tratamentul egal al tuturor cetățenilor europeni.

Muraru a subliniat că cetățenii români merită produse de aceeași calitate și aceleași standarde înalte ca și restul europenilor și că nu acceptă să fie tratați ca cetățeni de rang secund. El s-a angajat să continue lupta pentru drepturile și interesele consumatorilor români în Parlamentul European.

CMF 41240003